A 2022-es választásokat befolyásoló hálózat nem adta fel tervét, ma is aktív
Szerző: Szuverenitásvédelmi Hivatal
2024.03.17.

Lánczi Tamás szerint a „valódi” szuverének azok, akik az európai szuverenitást és az európai nemzetállamok szuverenitását szeretnék felszámolni. A Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetője a Bayer show-ban arról is beszélt, hogy szerinte azok a szereplők, akik megpróbáltak beavatkozni a 2022-es választásba, az előttünk álló választásokat is befolyásolni akarják.

Bayer Zsolt műsorvezető felvetésére, hogy Brüsszel, valamint David Pressman amerikai nagykövet rettenetesen felháborodott, hogy megalakult a Szuverenitásvédelmi Hivatal és szerintük a lépés a diktatúrába vezető út utolsó előtti lépcsőfoka, ugyanakkor az Egyesült Államokban sokkal szigorúbb szabályok vonatkoznak a szuverenitásvédelemre, Lánczi Tamás elmondta, egy 1938-as jogszabály a külföldi ügynökökről szól, melynek lényege, hogy bármilyen külföldi ágens, aki megpróbál beavatkozni az Egyesült Államok életébe, annak az ügye már a büntetőjogi kategóriába tartozik.

Szerinte Magyarország lényegében nem csinált nagyon mást, mint amit az Egyesült Államok megtett mintegy 80 évvel ezelőtt, csak - tette hozzá - ugye, amit szabad a Jupiterneknek, nem szabad a kisökörnek.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal feladata

Vizsgálatokat folytatunk és ahol szuverenitássértést észlelünk, ott jelezzük a megfelelő és illetékes szerveknek, hogy tessék szépen alkalmazni a megfelelő jogi passzusokat, és tessék elvégezni azt a feladatot és megvédeni a magyar szuverenitást. Ez nem egy hatóság, tehát a mi hivatalunk, az én hivatalomnak a legfőbb ereje az a nyilvánosság - mondta el az adásban Lánczi Tamás.

Megakadályozható-e az újabb külföldi beavatkozás a választásokba?

Arra a felvetésre, hogy a 2022-es magyarországi választások idejében történ tiltott külföldi kampányfinanszírozás, a hivatalvezető elmondta, beavatkozási kísérlet mindig lesz, de résen kell lenni.

Hangsúlyozta, hogy azok a szereplők, akik megpróbáltak beavatkozni a 2022-es választásba, ezt a tervüket nem adták föl és az idei európai parlamenti és önkormányzati szavazásokat is befolyásolni akarják.

A teljes adás itt tekinthető meg: hirtv.hu